F1-Bolide van Michael Schumacher wordt geveild in Monaco

29 maart 2018 — De Benetton B192 waarmee Michael Schumacher in 1992 deelnam aan het WK Formule 1 wordt op 12 mei geveild in Monaco door het befaamde veilinghuis RM Sotheby’s.


Op Techno Classica in Essen, de jaarlijkse hoogmis voor liefhebbers van oldtimers en klassieke auto’s, kwam het befaamde veilinghuis RM Sotheby’s promotie maken voor het feit dat het er volgend jaar een veiling zal organiseren.

Als aandachtstrekker hadden ze de Benetton B192 bij waarmee niemand minder dan Michael Schumacher een aantal races betwistte in het seizoen 1992. De bolide zal op 12 mei in Monaco geveild worden.

De Benetton B192 werd ontworpen door het legendarische duo Ross Brawn en Rory Byrne, mannen die Schumacher later naar Ferrari zouden volgen en daar samen een ongeziene reeks van successen zouden neerzetten.

Met het aangeboden chassis, B192-01, behaalde Michael Schumacher een mooie tweede plaats achter Nigel Mansell in de GP van Spanje in 1992. De Duitser wist zich als tweede te kwalificeren voor de race en kon die positie ook vasthouden na een knotsgekke regenrace, een hele prestatie want dat bewuste seizoen werd gedomineerd door Mansell in zijn Williams FW14B.

De ‘Rekordmeister’ in spe zou zijn eerste volledige seizoen in de Formule 1 afsluiten op de derde plaats in het wereldkampioenschap, voor grootheden als Ayrton Senna en Gerhard Berger in hun McLaren-Honda, de jaren voordien toch onklopbare combinatie.

Geïnteresseerden kunnen terecht op de site van RM Sotheby’s voor meer info.

Foto: RM Sotheby’s

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België