logo
 

“F1-bolides kunnen elkaar door nieuwe regels beter volgen”

27 februari 2019 — Volgens Haas F1-rijder Kevin Magnussen maken de nieuwe aero-regels een groot verschil als het aankomt op het volgen van een andere wagen, dat heeft hij naar eigen zeggen zelf ondervonden tijdens de pre-season testen in Barcelona.


Grotere en simpelere achtervleugels moeten er voor zorgen dat we meer actie op de baan zullen te zien krijgen. Sommigen staan nogal sceptisch tegenover de nieuwe regels maar Kevin Magnussen is er alvast enthousiast over.

“Ik heb vandaag een andere wagen gevolgd en dat ging veel beter dan vorig jaar,” vertelde Magnussen gisteren. “Er waren zoveel mensen, ook van hier, die dachten dat toen we de wagens in de windtunnel aan het testen waren dat de veranderingen geen invloed zouden hebben.”

“Maar toen ik vandaag een andere wagen aan het volgen was voelde ik een groot verschil. Weet je, het voelde meteen anders. Ik was veel sneller dan mijn voorganger en nu kon ik hem blijven volgen en hem vervolgens voorbijsteken.”

“In de ronde dat ik hem bijhaalde kon ik hem ook passeren. Ik moet toen ongeveer twee seconden sneller geweest zijn en ik denk dat ik hem in dat geval vorig jaar ook wel gepasseerd zou hebben. Maar het het gevoel van de wagen was helemaal anders toen ik achter de andere wagen reed, veel beter.”

Hij volgde de andere wagen ongeveer anderhalve ronde lang en hij laat weten dat de wagen zich veel voorspelbaarder gedroeg.

“Onze nieuwe F1-bolide voelt gewoon veel beter en stabiel achter een andere wagen. Ik kijk er dus naar uit om te zien of dat ook op andere circuits het geval zal zijn.”

“Er zijn altijd wel dingen die je over het hoofd hebt gezien en zo kom je soms op een andere baan en zijn er bepaalde dingen anders maar als het aankomt op het volgen zijn de eerste tekenen veelbelovend.”

“Misschien Is het wel te veel! Nu is het met de grotere vleugels misschien wel te gemakkelijk om in te halen en zien we geen actie meer op de baan,” voegt de Deen er met een kwinkslag aan toe.

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België