“F1-bolides zullen in 2021 opmerkelijk trager zijn”

28 december 2020 — Volgend jaar wordt er met grotendeels dezelfde F1-bolides gereden maar in tegenstelling tot de voorbije jaren zullen de F1-bolides in 2021 een stuk trager zijn in plaats van sneller.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

Omwille van de pandemie met het coronavirus werd eerder al beslist dat de ingrijpende reglementswijzigingen die voor 2021 gepland waren uitgesteld werden tot 2022. Volgend jaar wordt er daarom ook met grotendeels dezelfde F1-bolides gereden.

Het chassis is gebaseerd op dat van dit jaar terwijl er wel diverse wijzigingen zijn op het vlak van de banden, de vloer van de wagen, de diffuser en brake ducts. Dit alles leid ertoe dat de F1-bolides volgend jaar minder downforce hebben en daardoor ook trager zullen zijn.

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zullen de teams tijdens deze winter de terugval op het vlak van rondetijden niet kunnen goedmaken en zullen de F1-bolides in 2021 initieel trager zijn.

“Nee, ik denk niet dat we het goed kunnen maken,” aldus Toto Wolff volgens ‘Autosport’. “De aerodynamica wordt op het vlak van de vloer en rond de banden aanzienlijk teruggeschroefd, we zullen enige tijd nodig hebben om dat goed te maken.”

“We zitten nog maar halverwege onze ontwikkelingen voor volgend jaar maar ik betwijfel of we het snel goed zullen maken.”

“De banden gaan een beetje harder zijn, ik denk niet dat we in de buurt van de rondetijden van dit jaar zullen komen, toch op zijn minst niet tijdens de eerste helft van het seizoen.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België