“F1-bolides zullen tot twee seconden per ronde sneller zijn in 2015”

06 januari 2015 — Volgens de Italiaanse bandenleverancier Pirelli zullen de F1-bolides in 2015 sneller zijn dan het voorbije seizoen.

image
Bij de start van het F1-seizoen 2014 kwam er meteen kritiek omdat de F1-bolides veel trager waren en het motorgeluid niet mooi was. Aan dat laatste zal weinig gedaan worden maar volgens Pirelli zullen de F1-bolides dit jaar een stuk sneller zijn.

Doorheen het seizoen werden de F1-bolides sneller door verschillende aanpassingen aan de wagens en dat was ook te zien tijdens de laatste races van het seizoen. Pirelli verwacht echter een grotere stap voorwaarts tijdens de winter omdat er dan niet alleen geprofiteerd zal worden van upgrades voor de wagens maar ook voor de motoren.

Bovendien testte Pirelli na afloop van het seizoen tijdens de F1-test in Abu Dhabi succesvol de bandencompounds voor het F1-seizoen 2015. Ook die zouden moeten bijdragen aan snellere rondetijden.

“Zelfs wanneer we voor ieder circuit telkens dezelfde bandencompounds zouden kiezen als tijdens het seizoen 2014, toen we erg conservatief waren, dan nog zou het snelheidsverschil indrukwekkend zijn,” aldus Paul Hembery, de motorsportbaas van Pirelli. “We zagen grote snelheidsverbeteringen tegen het einde van het seizoen en dat was zelfs zonder dat men aan de motor wijzigingen mocht doen. We kunnen dan ook een serieuze stap vooruit verwachten wat de snelheid van de wagens betreft. Wanneer we over één of twee seconden per ronde spreken, dan heeft dat ook zijn gevolgen voor de banden, waardoor we die goed in de gaten zullen moeten houden.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Pirelli

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België