F1-circuit Abu Dhabi wordt mogelijk aangepast voor meer spektakel

02 december 2017 — In de nasleep van de GP van Abu Dhabi, die naar goede gewoonte meer weg had van een optocht dan een echte race, laat circuitontwerper Hermann Tilke weten dat de mogelijkheid bestaat dat er aanpassingen aan het circuit komen.


Het circuit van Yas Marina komt zelden in de aandacht door spannende inhaalacties, de spanning moet altijd vanuit een andere hoek komen. Voor de uitvalbeurt van Daniel Ricciardo reden de eerste negen auto’s in dezelfde positie die ze op de grid innamen.

Hermann Tilke is verantwoordelijk voor het ontwerp van het circuit en en hij laat weten dat er een subtiele aanpassing aankomt die grote gevolgen zal hebben.

In een vraaggesprek met ‘Sky’ licht de Duitser een tipje van de sluier op door te verklaren dat ze een bepaalde bocht in gedachten hebben. Welke bocht dat precies zal zijn wil hij nog niet kwijt omdat er nog gesprekken moeten volgen.

Dat wil niet zeggen dat Tilke niet meer achter het ontwerp van het circuit staat. Hij vindt dat veel afhankelijk is van het resultaat van de kwalificaties.

“Deze race stond de snelste wagen van bij het begin voor de tragere en dan wordt inhalen heel moeilijk,” aldus de Duitser. “Met een grid die zo samengesteld is zie je geen inhaalacties en misschien ligt de fout bij de auto’s of misschien bij het circuit.”

Na de race liet Hamilton al optekenen dat het misschien een goed idee was om een paar veranderingen aan het circuit door te voeren en op die manier het spektakel te vergroten.

“Abu Dhabi is zo een mooie locatie en iedereen heeft het hier naar zijn zin,” aldus Hamilton. “Als nu het circuit nog aangepast zou kunnen worden zodat we wat meer gevechten op de baan kunnen zien… . Nu zijn er ellenlange rechte stukken waar het onmogelijk is om kort genoeg te komen om iets te proberen.”

“Ze moeten een manier vinden die ons in staat stelt om korter bij elkaar te blijven in de derde sector. Dan krijg je volgens mij een circuit met meer spanning.”

“Ik weet niet of de mogelijkheid bestaat om daar iets aan te doen of dat er geld is. Maar ik hoop alleszins van wel voor Abu Dhabi,” besloot Hamilton.

Geschreven door Tom Schots

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België