F1-circuit GP van Vietnam officieel voorgesteld

07 november 2018 — Na de geruchten van de voorbije dagen is het nu officieel: vanaf 2020 moet er normaal gesproken een F1-race in Hanoi plaatsvinden.


Liberty Media heeft vandaag het officiële circuit voor de allereerste GP van Vietnam voorgesteld. Vanaf 2020 zal er doorheen de straten van Hanoi geracet worden op een circuit van 5,565 kilometer.

Verschillende bochten van andere F1-circuits vormden een inspiratie voor het stratencircuit in Hanoi. Verschillende delen van het circuit doen denken aan bochten van de Nürburgring, Monaco en Suzuka. Formule 1-baas Chase Carey is alvast zeer verheugd dat Hanoi en Vietnam aan de F1-kalender worden toegevoegd.

“We zijn blij te kunnen aankondigen dat Hanoi een F1-race zal organiseren,” aldus Chase Carey.

“Sinds we in 2017 met Liberty Media in de Formule 1 gestapt zijn hebben we steeds gezegd dat we nieuwe bestemmingen wensten toe te voegen om de aantrekkingskracht van de Formule 1 te vergroten. De GP van Vietnam is een verwezenlijking van die ambitie.”

“We zijn opgewonden dat we hier in Hanoi zijn, momenteel één van de meest opwindende steden en een stad met een rijke geschiedenis en een ongelooflijke toekomst die voor haar ligt.”

“Dit alles is perfect voor een grand prix en ik kijk er naar uit om te zien hoe Hanoi een hoogtepunt op de F1-kalender wordt,” besloot de F1-baas.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België