F1-circuit Mexico officieel ingehuldigd

06 oktober 2015 — Afgelopen weekend is de Autodromo Hermanos Rodriguez, waar op 1 november de GP van Mexico wordt verreden, officieel ingehuldigd.


De Autodromo Hermanos Rodriguez kreeg een grondige opfrisbeurt en voor het eerst sinds 1992 zal er opnieuw een F1-race in Mexico verreden worden.  De Mexicaanse Force India-rijder Sergio Perez en voormalig wereldkampioen Emerson Fittipaldi waren aanwezig tijdens de officiële inhuldiging van het circuit.

“Ik kan niet wachten om op het circuit van de vernieuwde Autodromo Hermanos Rodriguez te rijden,” kijkt Perez reikhalzend uit naar de GP van Mexico. “Het is een historisch circuit. Nadat ik al de aanpassingen heb gezien ben ik er zeker van dat de GP van Mexico een opwindende race wordt. Het is één van de grootste uitdagingen voor de huidige generatie rijders.”

De Autodromo Hermanos Rodriguez beschikt onder meer over een recht stuk van 1,314 kilometer en zou volgens de organisatoren na de GP van Italië in Monza de snelste race op de F1-kalender zijn.

“De race in Mexico wordt legendarisch,” aldus Fittipaldi. “Geen enkele van de huidige rijders heeft reeds in Mexico gereden. Daarom zal het spannend zijn om te zien hoe ze hun vaardigheden aanspreken om een compleet nieuw circuit te leren kennen en uit te testen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België