“F1-circuit van Silverstone is verkocht”

17 augustus 2013 — Het circuit van Silverstone zou verkocht zijn door de British Racing Drivers Club (BRDC).

image
De BRDC was reeds geruime tijd bezig met de verdere ontwikkeling van de terreinen waarop het circuit van Silverstone zich bevindt. De gewijzigde layout van het circuit en het nieuwe pitcomplex waren daarvan een eerste verwezenlijking. Dit vroeg echter een investering van zo’n 27 miljoen Britse Pond.

Bij de BRDC liet men in het verleden dan ook reeds weten dat men naar bijkomende gelden op zoek was om het circuit van Silverstone verder op te waarderen. Volgens berichtgeving in ‘The Independent’ zou een tot dusver onbekende koper het circuit van Silverstone gekocht hebben. De koper zou een vastgoedbedrijf zijn dat nu het circuit verder kan ontwikkelen en een bedrijventerrein op de gronden kan aanleggen.

Stewart Rolt, voorzitter van de BRDC, liet vorig jaar nog verstaan dat men zo’n 150 miljoen Britse Pond hoopte op te strijken voor een deel of het volledige F1-circuit.

“Er is een overeenkomst voor het circuit van Silverstone. Ik weet niet wie het gekocht heeft en onder welke condities. Er is echter een deal, al verwacht ik dat er pas volgende maand over gecommuniceerd zal worden,” zei een lid van de BRDC tegenover ‘The Independent’.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België