logo
 

F1-debutant Brendon Hartley krijgt meteen gridpenalty

20 oktober 2017 — Brendon Hartley moet nog aan zijn allereerste F1-race beginnen maar de Nieuw-Zeelander is nu al zeker van zijn allereerste gridpenalty in de Formule 1.


Hartley vervangt Pierre Gasly bij Toro Rosso omdat Gasly verplichtingen heeft in de Japanse Super Formula. De Nieuw-Zeelander is enorm verheugd over het feit dat hij komend weekend zijn allereerste F1-race mag rijden maar Hartley zal ongetwijfeld toch ook vreemd opgekeken hebben toen hij vernam dat hij al meteen een gridpenalty krijgt.

Toro Rosso ziet zich immers genoodzaakt om een motorwissel uit te voeren bij de bolide waarmee Hartley het raceweekend in Austin afwerkt. De vorige motor heeft te veel kilometers op de teller staan en een wissel dringt zich dan ook op.

Voorlopig is echter nog niet duidelijk of Hartley een gridpenalty van 30 plaatsen te verduren krijgt, wat de bestraffing is voor een volledige motorwissel, of dat er slechts enkele motoronderdelen verwisseld zullen worden, waardoor de gridpenalty lager zal uitvallen.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België