F1 distantieert zich van ‘racisme-uitspraak’ Bernie Ecclestone

26 juni 2020 — De Formule 1 heeft officieel gereageerd op de ophefmakende 'racisme-uitspraak' van Bernie Ecclestone. De sport wenst zich volledig te distantiëren van de uitspraken die de voormalige F1-baas tegenover 'CNN' deed.

Tijdens een interview met ‘CNN’ liet Bernie Ecclestone zich de uitspraak ontvallen dat “zwarte mensen vaak racistischer zijn dan blanke mensen’. Toen ‘CNN’ hem vervolgens naar bewijs voor zijn bewering vroeg zei Ecclestone dat hem dat “opgevallen” was.

Ecclestone zei in hetzelfde interview ook dat er enkele jaren geleden volgens sommigen geen probleem was omdat ze het toen te druk hadden met racen en sponsordeals te tekenen, dit terwijl er nu plots wel een probleem zou zijn.

De Formule 1 zag zich genoodzaakt om officieel te reageren op de uitlatingen van Bernie Ecclestone, deels ook omdat Ecclestone volgens sommigen nog steeds een rol in de Formule 1 speelt.

“Op een moment waarop eenheid noodzakelijk is om racisme en ongelijkheden aan te pakken zijn we het volledig oneens met Bernie Ecclestone en zijn opmerkingen. Zijn uitspraken hebben geen plaats in de Formule 1 of de huidige samenleving,” zo luidt het in een statement van de Formule 1.

“De heer Ecclestone heeft sinds zijn vertrek uit de organisatie in 2017 geen enkele rol meer in de Formule 1 gespeeld. Zijn titel als erevoorzitter is ook per januari 2020 verlopen.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België