“F1-fabriek Renault werd verwaarloosd”

05 februari 2016 — Volgens Bob Bell werd de F1-fabriek in Enstone, die nu opnieuw eigendom is van Renault, verwaarloosd.


Bob Bell is voor een derde keer in zijn carrière aan de slag gegaan bij Renault. Nadat Bell opnieuw beginnen werken is bij Renault moet hij echter erkennen dat de F1-fabriek in Enstone verwaarloosd werd door het Lotus F1 team.

Die verwaarlozing heeft vooral te maken met de financiële situatie waarin het Lotus F1 team verkeerde. De renstal verkeerde in financiële moeilijkheden en moest daardoor serieus in de kosten snijden. Dat had zo zijn gevolgen voor het personeelsbestand maar ook voor de fabriek zelf.

“Het is een kwestie van de anderen inhalen,” aldus Bell. “Enstone heeft vorig jaar te weinig middelen gekregen en voor alle duidelijkheid ik ben geen criticus op dat vlak.”

“Het aantal medewerkers is naar omlaag gegaan en daardoor gingen ook capaciteiten en talent verloren, net als het onderhoud, de machines en de testfaciliteiten.”

Het gebrek aan financiële investeringen was tegen het einde van het seizoen ook te zien tijdens de raceweekends. Regelmatig waren er onderdelen met hoge slijtage te zien op de F1-bolides van Lotus.

“Het was niet mogelijk om op het hoogste niveau te blijven meedoen. Wat Enstone betreft zal het, zeker op de korte termijn, een kwestie van opnieuw middelen beschikbaar stellen zijn zodat het opnieuw op niveau kan meedraaien.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: RenaultLotus

Speel mee met het Grand Prix de Monaco Spel 2018. Win minimaal 400 Euro aan prijzen! ​

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië