F1-fabrieken gaan opnieuw open na wekenlange sluiting

01 juni 2020 — Na een wekenlange sluiting openen de F1-fabrieken opnieuw hun deuren en gaat het personeel opnieuw aan de slag.

Ferrari was bij de eersten om hun fabrieken te sluiten, logisch ook want de Scuderia bevonden zich letterlijk in het epicentrum van de uitbraak van het coronavirus in Italië. Ook de andere F1-teams sloten vervolgens hun fabrieken.

Dat gebeurde niet alleen door de verdere verspreiding van het coronavirus maar vooral ook om er voor te zorgen dat er ruimte werd vrijgemaakt voor F1-races in de zomer. De verplichte zomersluiting werd immers met enkele maanden vervroegd en tevens ook uitgebreid.

Die verplichte sluitingen, waarvan de teams de exacte data vanaf maart en april zelf mochten kiezen, lopen nu op hun einde en de F1-teams openen dan ook opnieuw hun fabrieken, zij het wel met de nodige extra veiligheidsmaatregelen.

Vandaag openden Renault en AlphaTauri hun fabrieken opnieuw terwijl eerder al de motorfabrikanten opnieuw aan de slag mochten de gaan. De komende dagen doen ook de overige teams het licht van hun F1-fabriek figuurlijk weer aan.

Dit bericht bekijken op Instagram

After a 63 day shutdown period, today we go back to work ߑʢc ߏ  Our factory has been made safe for our return: link in bio and stories ߑƢc ⁣ #F1 #Formula1 #AlphaTauri #RedBull #Honda #Motorsport

Een bericht gedeeld door Scuderia AlphaTauri (@alphataurif1) op

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België