“F1-fans hebben zes jaar naar lelijke wagens moeten kijken”

28 februari 2017 — Fernando Alonso, de teamgenoot van onze landgenoot Stoffel Vandoorne bij het McLaren F1 team, is tevreden over het uitzicht van de nieuwe F1-bolides. De Spanjaard vindt het bovendien jammer dat F1-fans jarenlang naar lelijke wagens hebben moeten kijken.


Dat de F1-bolides er in 2017 enigszins anders uitzien dan de wagens van de voorbije jaren is een understatement. Bredere bolides, bredere banden, indrukwekkende vleugels, ‘haaienvinnen’, ... Het zijn nog maar enkele wijzigingen in vergelijking met vorig jaar.

Dit alles zorgt er alvast voor dat de F1-bolides er dit jaar heel wat agressiever en beter uitzien dan de wagens van de voorbije jaren, dat vindt ook Fernando Alonso.

“De enige conclusie die we kunnen trekken is dat de wagens er goed uitzien, de wagens zijn zeker en vast sneller in de bochten. Het is goed om in de bochten opnieuw een goed gevoel te hebben op het vlak van de downforce, waardoor we met de wagen opnieuw wat meer kunnen pushen en de limiet kunnen opzoeken. Ik ben dan ook tevreden,” aldus Alonso.

Wat de nieuwe wagens betreft is Alonso best tevreden vooral wat het uitzicht en de snelheid betreft, ook al liet zijn eigen McLaren MCL32 hem gisteren in de steek. De Spanjaard moest door een olielek tijdens de eerste testdag immers verschillende uren langs de kant staan toekijken.

“Ik heb enkele andere wagens rondom het circuit zien rijden en ze zien er zeer, zeer goed uit. Daar ben ik blij mee, ik ben blij dat de sport de juiste richting uitgaat. We moeten ons waarschijnlijk excuseren bij de fans dat ze vijf of zes jaar naar lelijke bolides hebben moeten kijken.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België