“F1-fans zullen opgewonden raken door de ‘agressieve’ F1-bolides”

21 maart 2017 — Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zullen de nieuwe F1-bolides er voor zorgen dat de F1-fans zich opnieuw aangetrokken voelen tot de sport.


De nieuwe F1-bolides zien er door de reglementenswijzigingen een stuk ‘agressiever’ uit dan de wagens van de voorbije jaren. Volgens Toto Wolff zal dat er voor zorgen dat de Formule 1 opnieuw een heel stuk attractiever wordt.

“Het doel van de nieuwe regels was om deze generatie F1-bolides de snelste in de geschiedenis van de sport te maken,” aldus Mercedes-motrsportbaas Toto Wolff. “Als we naar de resultaten van de wintertests kijken dan zijn we goed onderweg om dat te verwezenlijken. Het is iets dat nog nooit voordien gebeurd is en het is een radicale wijziging. We hebben er zelfs voor gezorgd dat ze er spectaculairder uitzien.”

Volgens Toto Wolff gaan de nieuwe F1-bolides een memorabel tijdperk inluiden.

“Ik heb met de rijders gesproken en ze vinden de nieuwe bolides agressief, net zoals F1-bolides horen te zijn. Ik heb naar ze gekeken langs de baan en ze zijn spectaculairder dan de vorige generatie F1-bolides. Vanuit het standpunt van de fans, en ik ben nog steeds voor een deel een fan, is het echt iets speciaal. Iedereen die van autosport houdt moet deze bolides in het echt zien,” besluit Toto Wolff.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België