F1-fans verkiezen drie overwinningen Max Verstappen tot beste races van 2019

28 december 2019 — Op de officiële website van de Formule 1 hebben de fans gekozen voor de GP van Duitsland als beste race van het seizoen 2019. Daarnaast behoorden ook twee andere overwinningen van Max Verstappen tot de 'beste' races van 2019.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Nadat de beste rijder van het jaar al op verschillende manieren werd verkozen, van de pers tot de teambazen en de rijders zelf, mochten de fans hun stem laten horen op de website van de Formule 1 om de beste race van het jaar te kiezen.

De verregende en spectaculaire GP van Duitsland kwam duidelijk als winnaar uit de bus.

Maar liefst drieëntwintig procent van de dertienduizend stemmen ging naar de race in Hockenheim. Door de wisselende weersomstandigheden kende de race een chaotisch verloop met Max Verstappen als winnaar.

Voor Verstappen was het de tweede zege van het jaar en op het podium werd hij vergezeld door Sebastian Vettel die een memorabele inhaalrace reed nadat hij vanaf de twintigste plaats was gestart.

Daniil Kvyat maakte het podium compleet en Mercedes beleefde een thuisrace om snel te vergeten. Lewis Hamilton wist na zes pitstops nog een negende plaats uit de brand te slepen.

De tweede plaats was voor de GP van Brazilië en de derde plaats voor de GP van Oostenrijk. Daarmee werd er gekozen voor de drie races waarin Max Verstappen wist te zegevieren. 

Dit bericht bekijken op Instagram

Masterclass amazing from @maxverstappen1 ߏ† Picking up his second victory of the season ߑʰ߇ɰ߇ª #GermanGP #ߎ¥ : @f1 #RedBull #MaxVerstappen #Hockenheimring #Germany #AstonMartinRedBullRacing #givesyouwings #ߑ

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België