“F1-fans zijn de grote winnaar van veranderingen in de Formule 1”

28 mei 2020 — Volgens McLaren-baas Zak Brown zijn het nieuwe lagere budgetplafond alsook de diverse wijzigingen die gisteren goedgekeurd werden goed nieuws, niet alleen voor de teams maar vooral ook voor de F1-fans.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

“De Formule 1 wint vandaag,” aldus Brown in een statement dat gisteren door McLaren werd vrijgegeven.

“Dit is een cruciaal en zeer belangrijk moment voor onze sport. De F1 is op financieel vlak al geruime tijd niet duurzaam en geen actie ondernemen zou een risico gevormd hebben voor de toekomst van de F1 en haar deelnemers, die vol toewijding dit probleem collectief en vastberaden willen aanpakken.”

Het lagere budgetplafond van 145 miljoen dollar alsook een eerlijkere verdeling van de inkomsten onder de verschillende F1-teams moeten er volgens Brown voor zorgen dat zowel de F1 als sport alsook de F1-teams een betere financiële basis verkrijgen.

“Een universeel budgetplafond met een betere verdeling van de inkomsten onder de teams zal ervoor zorgen dat de competitie sterker wordt en meer mensen zullen de F1 live en op tv willen zien. We zullen daardoor op een duurzamere manier inkomsten genereren die tevens de financiële positie van de teams en de sport op de lange termijn verstevigen.”

“Uiteindelijk winnen de fans en als de fans winnen dan wint de sport ook,” besloot Brown.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België