“F1-grid is beste ooit”

28 december 2010 — In 2010 kenden we één van de spannendste F1-seizoenen ooit en dat heeft volgens Jackie Stewart zo zijn reden.

Volgens Jackie Stewart is de huidige F1-grid de beste ooit, de kwaliteit en talenten die op de grid staan zijn daarvoor verantwoordelijk. En wie zijn wij om Sir Jackie Stewart tegen te spreken.

Vettel is de nieuwe wereldkampioen, Button en Hamilton behaalden in het verleden ook reeds een titel, Alonso behaalde er twee en Schumacher zelfs zeven titels. Uiteraard kan de kwaliteit van een F1-grid niet alleen bepaald worden aan de hand van het aantal titels dat aan de start verschijnt maar het geeft wel al een goede indicatie.

Daarnaast hebben we nog talenten zoals Webber, Massa, Rosberg, en ga zo maar verder. Genoeg redenen dus om de huidige F1-grid de meest getalenteerde en beste ooit te noemen.

“Ik denk dat het de beste F1-grid ooit is,” zei Stewart tegenover Autosport. “Red Bull had een erg goede wagen dit seizoen maar tot de laatste race deden vier rijders nog mee voor de titel. Gedurende het overgrote deel van het seizoen deden er zelfs vijf rijders mee.”

“2010 was een fantastisch jaar maar ik denk dat ook 2011 een uitstekend jaar zal worden. Dezelfde rijders zullen immers meedoen en ze zijn nog meer ervaren dan het voorbije seizoen.”

Volgens Stewart mogen we ons dus opmaken voor opnieuw een thriller van formaat.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België