“F1 heeft interessante dingen geleerd tijdens tweedaags raceweekend in Imola”

04 november 2020 — Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1, blikt na ieder raceweekend in een column terug op het voorbije raceweekend. Volgens Brawn heeft de F1 enkele interessante zaken geleerd uit het tweedaags raceweekend in Imola.

“Het format met een raceweekend van twee dagen heeft goed gewerkt,” schreef Brawn in zijn post-race column op de officiële F1-website.

“We hebben enkele interessante dingen geleerd, het is weer wat extra dat we voor de toekomst meenemen.”

Ook voor Ross Brawn voelde het erg speciaal om met de Formule 1 voor het eerst in 14 jaar terug te keren naar het Autodromo Enzo e Dino Ferrari.

“De GP van Emilia-Romagna was een schitterende race op een historische plaats die enkele persoonlijke herinneringen terugbrachten.”

Een ‘klassiek’ circuit zoals Imola zorgde opnieuw voor het nodige spektakel en dat was volgens Brawn grotendeels ook te danken aan de karakteristieken van het circuit.

“We zijn in 2020 teruggekeerd naar enkele klassieke circuits, circuits die met hun layout aangetoond hebben hoe ze tot beter racen kunnen leiden.”

“Dat is waarom we bij het plannen van nieuwe circuits betrokken willen zijn bij het ontwerp. Zo kunnen we de lessen die we geleerd hebben gebruiken.”

“We vinden dat ieder nieuw circuit de kans moet bieden om iets speciaal te bieden. Met de organisatie die de Formule 1 en de FIA nu uitgebouwd hebben geloof ik dat we dat kunnen,” besloot Brawn.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België