logo
 

“F1 heeft meer Amerikaanse fans dan verwacht”

10 augustus 2017 — Volgens Chase Carey heeft de Formule 1 in Amerika een veel grotere fanbasis dan verwacht.


De Formule 1 probeert al jarenlang voet aan de grond te krijgen in Amerika. Bernie Ecclestone probeerde het al jaren en kende amper succes. De comeback van de Amerikaanse GP op het Circuit of The Americas in Austin was nog een wapenfeit van Bernie Ecclestone.

Volgens Chase Carey, de opvolger van Bernie Ecclestone, heeft de Formule 1 een zogenaamd ‘vijfjarenplan’ om de sport populair te maken in Amerika.

“Ik wil Bernie niet bekritiseren,” aldus Chase Carey tegenover het Duitse ‘Auto Bild’. “Hij heeft immers heel wat zaken erg goed gedaan. Ik denk echter dat hij te veel voor deals op korte termijn koos. Indien je naar New York wil gaan dan vraagt dat tijd en een goede planning.”

Daarmee verwijst Carey onder meer naar de plannen van Bernie Ecclestone om in New York een F1-race te organiseren. De race, die normaal in New Jersey moest plaatsvinden, kwam echter nooit op de F1-kalender.

“Vroeger was het goed wanneer je voor de Formule 1 een contract afsloot en de rest aan de promotor overliet. Dat is echter niet meer mogelijk.”

Volgens Carey volstaat het niet om zomaar met de Formule 1 naar één of andere grote stad te gaan.

“Je moet de mensen hun verbeelding aanspreken. Zoiets doe je niet in Phoenix maar in New York of Miami.”

De Formule 1 zet sinds enige tijd meer in op sociale media en daar plukt het nu al overduidelijk de vruchten van.

“Sinds we actiever zijn op de sociale media kunnen we nu al de eerste positieve signalen zien. We krijgen ook veel meer respons vanuit de Verenigde Staten. De fanbasis daar is groter dan verwacht,” besluit Carey.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België