F1 hoopt ‘fileprobleem’ tijdens kwalificatie in Monza op te lossen

02 september 2020 — Na het debacle tijdens de kwalificatie voor de GP van Italië in 2019 hoopt de FIA dit jaar een oplossing te hebben voor het 'fileprobleem' op het circuit van Monza.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door F1Paraguay (@f1paraguay_) op

Vorig jaar kregen we op het circuit van Monza immers een zeer vreemde kwalificatie. Aan het einde van Q3 ontstond er een ‘fileprobleem’. Het effect van de slipstream op het circuit van Monza is immers zo groot dat geen enkele rijder als eerste aan de kwalificatie wenste te beginnen.

Verschillende wagens vertraagden immers zo sterk dat er een opstopping ontstond en er extreem traag over het circuit van Monza werd verreden. Uiteindelijk slaagden enkel Carlos Sainz en Charles Leclerc erin om nog op tijd aan hun ronde te beginnen terwijl alle andere rijders afgevlagd werden en verbijsterd achter bleven.

Volgens FIA-racedirecteur Michael Masi werden er al gesprekken met de teamleiders gevoerd en zullen er komende donderdag bijkomende gesprekken plaatsvinden om een herhaling van vorig jaar te voorkomen.

“Ik zal samen met de teambazen op donderdag rond de tafel gaan zitten om even het geheugen op te frissen,” aldus Masi volgens ‘Racefans’. “We hebben na wat vorig jaar gebeurde gesprekken gevoerd en die zullen deze week worden vervolgd.”

Hieronder een terugblik op het knotsgekke slot van de kwalificatie in 2019:

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België