logo
 

“F1 is 20 jaar teruggekeerd in de tijd”

10 januari 2011 — Jarno Trulli is niet te spreken over de huidige manier van werken van de F1-teams.

Volgens de Italiaan is de Formule 1 20 jaar teruggekeerd in de tijd door de manier waarop de F1-teams momenteel belang hechten aan de sponsors die mogelijke rijders meebrengen naar de teams.

Heel wat constructeurs verlieten de Formule 1 en in de plaats kwamen onafhankelijke teams maar dat was volgens Trulli niet goed voor de sport. De onafhankelijke teams hechten immers heel wat belang aan de sponsorgelden die een mogelijke rijder meebrengt.

“De voorbije jaren heeft de Formule 1 een verschrikkelijke bocht genomen. Contracten zijn steeds minder waard. Het enige dat belangrijk is, is de grote hoeveelheid geld die enkele kleine en jonge rijders meebrengen,” zei Trulli tegenover Gazzetta dello Sport.

“Slechts vier teams kunnen zich verzekeren van rijders van een hoog niveau, bij de rest is het maar magertjes.”

“Toen ik begon was er heel wat talent omdat de constructeurs rijders wensten die konden winnen. Vandaag worden de budgetten van de teams bepaald door de rijders die voor hen komen rijden.”

Trulli legt meteen de vinger op de wonde. Helaas is het een tendens die reeds geruime tijd aan de gang is en het ziet er niet naar uit dat die snel zal wijzigen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België