logo
 

“F1 is geen spelletje”

24 februari 2015 — De manager van Fernando Alonso heeft laten weten dat de Spanjaard zo lang in het ziekenhuis zal verblijven als dat de dokters nodig achten.


Alonso crashte zondag tijdens de F1-test in Barcelona. De Spanjaard werd per helikopter overgevlogen naar een nabijgelegen ziekenhuis, waar hij momenteel nog verblijft.

Volgens de manager van Alonso is het niet zeker dat de tweevoudig wereldkampioen later deze week kan deelnemen aan de laatste wintertest in Barcelona.

“Hij zal zo lang in het ziekenhuis verblijven als dat nodig geacht wordt om er zeker van te zijn dat alles in orde is met hem,” zei Luis Garcia Abad, de manager van Fernando Alonso. “De impact was redelijk hard en we willen er zeker van zijn dat alles in orde is met hem. Ik kan niet zeggen of dat één, twee of drie dagen in het ziekenhuis is.”

Volgens de manager van Alonso toont de crash van de Spanjaard nogmaals aan dat de Formule 1 een sport is waaraan een bepaald risico verbonden is.

“De F1 is geen spelletje. We moeten er zeker van zijn dat hij er klaar voor is om opnieuw te rijden en dat op het juiste tijdstip. We willen immers tot het einde van het seizoen competitief zijn,” aldus Luis Garcia Abad. “De belangrijkste testen zijn momenteel die van de dokters. De andere testen zijn gewoon testen, we moeten klaar zijn voor de races.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België