logo
 

“F1-kampioenschap is dit jaar een Mercedes-kampioenschap”

16 mei 2019 — Christian Horner meent dat het F1-kampioenschap er na slechts vijf races voor de concurrentie van Mercedes al zo goed als op zit. Horner meent dan ook dat de dominantie van Mercedes zo groot is dat we eigenlijk nu al van een Mercedes-kampioenschap kunnen spreken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

“Ik denk dat het duidelijk een Mercedes-kampioenschap is, na vijf races zijn ze slechts drie punten verwijderd van het maximum aantal punten,” blikt Horner terug op de eerste vijf races van het seizoen.

“Het is nog steeds een erg lang jaar en we moeten alles race per race nemen. Ze waren de voorbije races zeer dominant. Ze zijn altijd sterk in Barcelona maar hun dubbeloverwinning was zeer dominant.”

Door de vijf dubbeloverwinningen op rij wordt er druk gespeculeerd over Mercedes al de 21 races van het seizoen zal kunnen winnen. Christian Horner gelooft daar ondanks de dominantie van de voorbije races niet in.

“Ik betwijfel het,” aldus Horner. “21 races om 21 overwinningen te behalen, je kan nooit nooit zeggen maar het zou echt ongelooflijk zijn.”

“Iedereen kan verslagen worden, Formule 1 draait rond teamwerk, het zijn de grootste teams in de wereld.”

“Mercedes bevindt zich momenteel op een ongelooflijk goede golf maar niets blijft duren en het is aan ons om er voor te zorgen dat we over de tools beschikken die ons in staat stellen om de komende jaren de strijd aan te gaan.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België