“F1-kwalificatie aanpassen heeft geen nut”

22 april 2019 — Al enige tijd gaan er stemmen op om eventueel het kwalificatieformat aan te passen. Volgens Haas F1-piloot Romain Grosjean heeft dat echter weinig zin.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team) op

Ross Brawn liet onlangs verstaan dat er overwogen wordt om het kwalificatieformat aan te passen van drie onderdelen naar vier onderdelen. Daarbij zouden in Q4 enkel de snelste acht rijders overblijven in plaats van nu tien rijders in Q3.

De meningen over het aanpassen van de kwalificatie naar vier onderdelen zijn verdeeld. Volgens sommigen zou het voor meer spektakel zorgen maar volgens anderen zou het dan weer weinig veranderen. Die laatste mening is ook Haas F1-piloot Romain Grosjean toegedaan.

“Ik zie het nut er niet van in. Ik vind de drie onderdelen redelijk goed en de shoutout met de top tien is goed,” aldus Grosjean tegenover ‘Crash.net’. “We hebben al veel soorten kwalificatie geprobeerd en er zijn geen grote wijzigingen mee bereikt.”

Grosjean verwijst onder andere naar hoe de kwalificaties in het verleden al verliepen. Bovendien vindt Grosjean dat er momenteel in het middenveld al een intense strijd is, al vindt die wel ruim achter de drie topteams plaats.

“In 2016 was er een shootout. Ik herinner me dat ik achtste was in Bahrein en dat ik hoopte dat iemand me eruit zou duwen zodat ik negende was en vrije bandenkeuze zou hebben,” aldus Grosjean.

“Ik vind het eerlijk gezegd vaak een nadeel voor het middenveld. Vijf van de zes topwagens stonden niet op de medium band tijdens de kwalificatie, dus voor hen verandert dit niets.”

“Ik vind dan ook niet dat er een oplossing nodig is. Kijk naar de de strijd in het middenveld. Tussen de zevende en vijftiende plaats zit amper twee tot drie tienden, dat is geweldig.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België