“F1-kwalificatie met vier onderdelen kan tot bandentekort leiden”

08 april 2019 — Onlangs werd het idee geopperd om de kwalificatie in de toekomst in vier delen op te splitsen. De teams hebben echter hun twijfels over het nut van het opsplitsen in vier delen. Ze vrezen ook dat er een tekort aan banden zal ontstaan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Pirelli (@pirelli_motorsport) op

Tijdens de laatste F1 Strategy Group in London werd het idee op tafel gesmeten met als doel het spektakel tijdens de kwalificatie te vergroten. Door er voor te zorgen dat er niet drie maar vier kwalificatieonderdelen zijn wil men het spektakel vergroten omdat dan ook de toppers meer de baan op moeten. Het risico dat je vroegtijdig sneuvelt in een kwalificatiegedeelte neemt immers toe.

Momenteel beschikt iedere rijder over dertien setjes banden. Indien de kwalificatie wordt opgesplitst in vier in plaats van drie onderdelen dan zou er nood zijn aan extra banden. Pirelli liet reeds verstaan dat het niet zomaar gratis extra banden zou voorzien.

Teams vrezen dan ook enerzijds een stijging van de kosten. Indien hetzelfde aantal setjes banden ter beschikking wordt gesteld dan vreest men echter dat er een tekort aan banden zal zijn.

“Je wil niet dat wagens in Q4 niet rijden omdat ze geen banden meer hebben. Zijn er voldoende banden om het initiatief te ondersteunen?” aldus Christian Horner tegenover ‘Motorsport.com’.

“We staan open voor allerlei ideeën maar je moet je huiswerk goed doen en er voor zorgen dat je niet iets wijzigt om zomaar iets te wijzigen.”

“Het ziet er naar uit dat we op het eerste zicht niet toekomen met de banden, we zijn alles aan het simuleren,” besloot Horner.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België