logo
 

F1 lijkt op weg om F1-reglement 2021 uit te stellen naar 2022

19 maart 2020 — Het ziet er naar uit dat de nieuwe regels die in 2021 geïntroduceerd zouden worden uitgesteld gaan worden naar 2022.

2020 beloofde sowieso een zeer moeilijk jaar te worden voor de F1-teams, een jaar waarin de teams hun personeel en middelen in de loop van het jaar steeds meer zouden moeten gaan spreiden tussen het huidige seizoen en het F1-seizoen 2021 waarin er zeer ingrijpende reglementswijzigingen ingaan.

Door het coronavirus zijn er echter al heel wat F1-races geannuleerd en het ziet er niet naar uit dat zelfs bij een nieuw samengestelde F1-kalender alle races nog de kalender zullen halen. Minder races betekent indirect ook minder inkomsten voor de F1-teams.

Naast het financiële zijn er ook heel wat praktische problemen en daarom gaan er steeds meer stemmen op om de ingrijpende reglementswijzigingen die voor 2021 gepland stonden uit te stellen naar 2022.

Voor vandaag staat er een conference call gepland waarin Chase Carey, Ross Brawn, FIA-president Jean Todt en de F1-teambazen overleg zullen plegen en eventueel ook zullen stemmen over het uitstellen van het reglement.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België