F1 luistert naar Lewis Hamilton en zorgt voor duidelijker protest tegen racisme

28 juli 2020 — Er zal een duidelijk anti-racisme moment worden ingelast voor de GP van Groot-Brittannië. De F1 reageert daarmee op de kritiek van Lewis Hamilton.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton) op

Zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton was na afloop van de GP van Hongarije niet te spreken over hoe het anti-racisme moment was verlopen in Boedapest. Door een wijziging in het schema van het raceweekend werd het snel georganiseerd in de pitstraat waardoor niet alle rijders tijdig ter plaatse geraakten.

Tijdens de eerste race van het seizoen in Oostenrijk werd er voorafgaand aan het volkslied tijd uitgetrokken voor een anti-racisme moment op de startgrid en knielden ook het merendeel van de rijders naast Lewis Hamilton als statement tegen racisme. Een aantal rijders verkoos niet te knielen omdat ze vonden dat het gebaar een politieke bijklank had.

Vanaf de tweede race kreeg het moment geen duidelijke plaats meer op het schema en vooral in Hongarije moest alles haastig doorgaan in de pitstraat en dat was helemaal niet naar de zin van Lewis Hamilton.

De wereldkampioen vond dat het het erop leek dat de F1, de FIA en sommige collega’s vonden dat het voldoende was als ze een keer een statement maakten en daarna niet meer.

Die kritiek is niet in dovemansoren gevallen en het anti-racisme moment heeft daarom een duidelijke plaats gekregen op het schema van de GP van Groot Brittannië zodat iedereen er tijdig kan geraken. De rijders worden gevraagd om samen te komen en er zullen ook t-shirts beschikbaar zijn maar iedereen kan zelf kiezen op welke manier hij zij steun zal betuigen.

Hamilton had flink wat kritiek op zijn collega’s na de GP van Hongarije maar hij benadrukte ook dat dit niet over iemand in het bijzonder ging maar dat het gaat om een wereldwijde strijd.

“Het gaat niet over jou of over mij. Het gaat over een strijd van iedereen die met discriminatie te maken krijgt. Daar vechten we tegen, we vechten voor een verandering in het systeem.”

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België