“F1 moet actie ondernemen om geen rijders te verliezen”

17 juni 2019 — Volgens Carlos Sainz moet de Formule 1 dringend maatregelen nemen zodat de sport aantrekkelijk blijft voor de rijders die in het middenveld strijden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Carlos Sainz (@carlossainz55) op

Volgens McLaren-rijder Carlos Sainz moet de Formule 1 dringend actie ondernemen om de sport aantrekkelijker te maken voor zowel de rijders als de teams in het middenveld. Al de podiumplaatsen dit seizoen werden tot dusver behaald door rijders van Mercedes, Ferrari en Red Bull.

Sainz meent dat rijders in het middenveld niet zullen blijven wachten op betere tijden waarin ze ook eens kunnen strijden voor een podiumplaats of overwinning.

“Er is onmiddellijk verandering nodig, de Formule 1 moet de huidige trend omkeren,” aldus Sainz, die meent dat het steeds moeilijker wordt om rijders die zich in het middenveld bevinden gemotiveerd te houden.

“Het is niet zo dat de racepiloten in het middenveld voor eeuwig gaan blijven wachten tot ze niet gewoon iedere race in het beste geval zevende kunnen eindigen. Het is iets dat hopelijk tegen 2021 wordt vastgenomen en hopelijk krijgen ze het voor elkaar.”

Sainz verwijst ook naar wat Marcus Ericsson heeft meegemaakt. In de Formule 1 werd hij eind vorig jaar aan de kant geschoven nadat hij zo goed als nooit in de punten kon finishen. In de IndyCar doet hij het echter stukken beter.

“Je ziet rijders zoals Marcus Ericsson naar andere raceklassen gaan en meteen competitief zijn. Hij kan strijden voor podiumplaatsen en overwinningen,” aldus Sainz. “Tegelijkertijd zie je jezelf in de Formule 1 maximaal zevende eindigen.”

“Het is niet dat ikzelf die situatie al beu ben maar vraag het eens aan rijders zoals Hulkenberg en Perez, ze rijden al zo lang in de Formule 1 en hebben nog steeds geen vooruitzichten.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België