F1-motor Mercedes produceert meer dan 900pk

06 februari 2016 — Mercedes heeft laten weten dat haar V6-turbomotor meer dan 900pk produceert, daarmee lijkt de Formule 1 stilaan op weg naar de magische 1 000pk.

image
Hoe krachtig is de F1-motor van Mercedes juist. Echt een cijfer kon er niet op gekleefd worden en dat kan nu nog steeds niet. Mercedes heeft nu echter wel laten weten dat haar motor meer dan 900pk produceert.

“Het is de krachtigste F1-motor die we ooit gebouwd hebben, met meer dan 900pk,” aldus Andy Cowell, de motorbaas bij Mercedes. “Dat is best knap, gezien het een kleine motor van 1.6 liter is, maar die kracht wordt geproduceerd doordat de efficiëntie verbeterd is. We hebben technologie van straatwagens alsook nieuwe technologieën met betrekking tot de MGU-H”.

Concreet betekent dit dat de huidige 1.6 liter V6-turbomotor krachtiger is dan de 3.0 liter V10-motor van Mercedes uit 2005. Alles daarbij is te danken aan de efficiëntie van de huidige generatie motoren. Daarbij dient echter ogemerkt te worden dat de beperking van de zogenaamde ‘fuel-flow’ een nog betere efficiëntie in de weg staat.

Volgens Cowell zal de F1-motor van Mercedes dit seizoen nog beter worden, al wordt het steeds moeilijker om grote stappen vooruit te zetten, al zijn er volgens Cowell op heel wat vlakken nog wel kleinere verbeteringen mogelijk. Mercedes liet eerder reeds verstaan dat het komend seizoen onder meer van Ferrari serieuze concurrentie verwacht.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Mercedes

image


Verwante nieuwsitemsF1Journaal Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, onze acties en wedstrijden. Vul hieronder uw emailadres in: