F1-motor van Mercedes op weg naar meer dan 1 000 pk

18 december 2017 — De motor van Mercedes geldt al enkele jaren als de referentie en meest krachtige in de Formule 1 en het ziet er naar uit dat die motor weldra meer dan 1 000 pk krachtig zal zijn.


1 000 pk, het is een getal dat tot de verbeelding spreekt en dat volgens Andy Cowell, hoofd van de motorafdeling van Mercedes, daadwerkelijk binnen bereik begint te komen.

“We komen in de buurt,” aldus Cowell tegenover ‘Motorsport.com’. “Ik ben er zeker van dat het op een bepaald moment zo zal zijn.”

Eerder liet Mercedes ook al weten dat het tijdens tests op de dyno de grens van een thermale efficiëntie van 50 procent overschreden had. Gezien de beperkte fuel-flow van maximaal 100kg brandstof per uur, is het zo efficiënt mogelijk gebruiken van brandstof een belangrijk aandachtspunt.

Volgens Cowell zal Mercedes de 50 procent efficiëntie die momenteel op de testbank wordt behaald ook daadwerkelijk op het circuit kunnen halen en dit tijdens de eerste helft van 2018.

“We moeten zien hoe de ontwikkeling van de motor verloopt tijdens de winter. Er zal een balans met de wagen moeten gevonden worden,” aldus Cowell. “Motoren die op de dyno draaien is één ding. Je moet de volledige rondetijd zien te verbeteren en dat is een samenwerking tussen motor en chassis, zowel op het vlak van aerodynamica als de power unit moet er gepresteerd worden. Laat ons afwachten hoe alles verloopt.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Mercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België