“F1-motor wisselen duurt door coronamaatregelen twee keer zo lang”

20 juni 2020 — Volgens Andy Green, technisch directeur bij het Racing point F1 team, zal een motorwissel in de toekomst twee keer zo lang duren als vroeger. Verantwoordelijk daarvoor zijn de coronamaatregelen die in de F1 zullen gelden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door BWT Racing Point F1 Team (@racingpointf1) op

“Alles is volledig anders, het gaat echt een uitdaging worden,” aldus Green na de test op Silverstone die Racing point F1 eerder deze week deed.

“Het draait hem eigenlijk gewoon rond het bewaren van de afstand tussen de engineers terwijl ze aan de wagen werken en de persoonlijke bescherming die ze moeten dragen. Daardoor duurt alles veel langer wanneer ze aan de wagen moeten werken.”

Racing Point probeerde tijdens de test heel wat procedures uit, waaronder dus ook het wisselen van onderdelen terwijl de zogenaamde ‘sociale afstand’ bewaard werd.

“Sommige taken vragen nu veel meer tijd en daar moeten we mee zien om te gaan. We hebben maar een beperkte tijd om tijdens een raceweekend aan de wagens te werken en er zijn ook de ‘curfews’ die gelden.”

Bij Racing Point willen ze nu alle onderdelen en werkzaamheden kritisch bekijken om te zien of er ergens tijdswinst kan geboekt worden. Een van de grootste uitdagingen zal echter een motorwissel zijn.

“We hopen zeker en vast dat we dat niet plots moeten doen!” aldus Green. “Ik vermoed dat een motorwissel nu twee keer zo lang zal duren.”

“Slechts een bepaald aantal medewerkers zal nu tegelijkertijd aan de wagen werken wat er voor zorgt dat een motorwissel trager verloopt. Afhankelijk van wanneer we een motorwissel moeten doen zal het zeer uitdagend worden,” besloot de technisch directeur van Racing Point F1.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België