F1-officials brengen bezoek aan TT Circuit Assen: hoop voor Nederlandse GP?

24 juli 2018 — De Nederlandse F1-fans mogen opnieuw hopen op een F1-race in Nederland. Een delegatie van de FOM (Formula One Mangament) zal immers een bezoek brengen aan het TT Circuit in Assen.

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

Lee van Dam, drijvende kracht achter de mogelijke organisatie van een F1-race in Nederland, zat afgelopen weekend op de Hockenheimring samen met mensen van Liberty Media. Uiteraard werd er gesproken over de organisatie van een F1-race in Nederland.

Volgens van Dam verliep het gesprek zeer constructief en brengen officials van de FOM in de loop van de komende weken een bezoek aan het circuit in Assen.

“We hadden een goede meeting,” aldus Lee Van Dam tegenover ‘Motorsport.com’. Het was allemaal zeer positief. Binnen twee tot drie weken zullen ze naar Assen komen om het circuit te bekijken.”

Eerder dit jaar gaf ook FIA-racedirecteur Charlie Whiting zijn fiat en het feit dat officials van de FOM het TT Circuit Assen komen bezichtigen is een goed teken.

“Whiting bracht in naam van de FIA een bezoek aan het TT Circuit. De FOM gaat nu bekijken of Assen een geschikte plaats is voor een F1-circuit,” aldus van Dam.

“Ze zullen weldra technische mensen sturen en die zullen het complete plaatje bekijken, zowel het circuit als de faciliteiten.”

“We hebben op geen enkel vlak garanties gekregen maar indien ze geen potentieel zouden zien dan zouden ze ook niet komen,” besloot


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max Verstappen

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België