F1 onthult klimaatplan tegen 2030: “We moeten CO2-neutraal worden”

12 november 2019 — De Formule 1 kondigde maandagnacht aan dat het tegen 2030 CO2-neutraal wil zijn. Het wil de ecologische voetafdruk van de Formule 1, die ruimer gaat dan alleen de uitstoot van de F1-bolides, drastisch terugschroeven.

In de Formule 1 wordt er al lange tijd gestreefd naar het terugdringen van de kosten. Onder die impuls, maar ook onder impuls van het terugdringen van de ecologische voetafdruk, werden de motoren geleidelijk aan van de V10-motoren afgebouwd naar de huidige V6-hybridemotoren.

De sport wil in zijn geheel echter verder gaan en ‘groener’ worden. De F1 komt dan ook met een ambitieus klimaatplan waarin men tegen 2030 CO2-neutraal wil worden. Naast de wagens moet ook het logistieke aspect van de Formule 1 veel efficiënter en ecologischer.

Ook de evenementen zelf alsook de fabrieken zullen inspanningen moeten leveren om de ambitieuze doelstelling van CO2-neutraliteit tegen 2030 te bereiken.

Tegen 2025 wil men de evenementen duurzaam maken. Er zal ingezet worden op duurzame materialen en plastic voor eenmalig gebruik zal verwijderd worden. Al het afval zal bovendien hergebruikt, gerecycleerd of gecomposteerd worden.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België