logo
 

F1 organiseert virtuele races tijdens GP-weekends die wegvielen

20 maart 2020 — Heel wat F1-races mogen dan wel uitgesteld of geannuleerd zijn, het racen gaat door want de F1 wil de komende weken virtuele races organiseren.

Door de uitbraak van het coronavirus werden niet alleen heel wat races geannuleerd, ook het openbare leven valt grotendeels stil. Heel wat mensen zitten thuis en om de mensen die de F1-races moeten missen alsnog te vermaken zal de F1 virtuele races organiseren.

Op de zondagen dat er de komende weken normaal een F1-race gepland stond zal de Formule 1 een virtueel alternatief aanbieden waarbij F1-piloten en simracers het tegen elkaar opnemen.

De alternatieve GP omvat op het Codemasters-spel F1 2019 een kwalificatie en een race over een halve afstand van de normale afstand. Daarbij zal alles tijdens uitzendingen van zo’n anderhalf uur te volgen zijn via onder andere YouTube, Facebook en Twitch.

Onder andere F1-piloten Max Verstappen en Lando Norris, die al langer actief zijn in het simracen, zullen deelnemen. De eerste Virtual Grand Prix vindt komende zondag plaats op het circuit van Sakhir. Opvallend is dat er tijdens de raceweekends van Nederland en Vietnam voor alternatieven zal gekozen worden. De circuits van Zandvoort en Hanoi zijn immers nog niet opgenomen in F1 2019.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België