logo
 

F1-paus Bernie Ecclestone treft schikking van 75 miljoen euro in corruptiezaak

05 augustus 2014 — De rechtbank in München heeft in een zaak waarin Bernie Ecclestone beschuldigd werd van corruptie een minnelijke schikking aanvaard. De Brit telde maar liefst 75 miljoen euro neer en ontloopt daarmee een mogelijke gevangenisstraf van tien jaar.

image
Ecclestone werd ervan beschuldigd in 2006 de bankier Gribkowsky te hebben omgekocht. Hij zou hem 44 miljoen dollar gegeven hebben zodat Gribkowsky ervoor zou zorgen dat de Duitse bank Bayern LB haar aandelen in de Formule 1 aan CVC Capital Partners zou verkopen. Op die manier kon Ecclestone aanblijven als commerciële baas van de Formule 1.

Deze aandelenverkoop ging ook effectief door voor 840 miljoen dollar. Daarnaast heeft Ecclestone ook effectief toegegeven dat hij Gribkowsky 44 miljoen dollar heeft gegeven, maar dan als zwijggeld. Gribkowsky zou gedreigd hebben Ecclestone met valse verklaringen aan te geven bij de belastingdienst. Diezelfde Gribkowsky zit nu al twee jaar een gevangenisstraf uit voor fraude.

Doordat de zaak niet voorkomt, kan Ecclestone zonder problemen aanblijven als commercieel verantwoordelijke van de Formule 1.

Geschreven door Boye Buyens

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België