logo
 

F1-piloot Marcus Ericsson maakt zware crash door overstekende kip

29 september 2016 — Sauber F1-piloot Marcus Ericsson maakte een serieuze crash in Thailand, al was dat deze keer niet in een snelle racebolide.

Als F1-piloot weet je dat je steeds een risico loopt wanneer je tegen hoge snelheid over een F1-circuit rijdt. Sauber F1-piloot Marcus Ericsson had echter niet verwacht dat hij tijdens een fietstochtje in Thailand een serieuze crash zou meemaken, een crash die grotere gevolgen had dan zijn laatste crash in een F1-bolide.

Tijdens zijn fietstochtje in Thailand werd de 26-jarige Zweed plots geconfronteerd met een overstekende kip. Een aanrijding tegen zo’n 45 km/u was onvermijdelijk, waardoor Ericsson tegen de vlakte ging en zich ernstig verwondde. Ook Ericsson zijn fiets raakte ernstig beschadigd. De kip, die liep dan weer gewoon verder alsof er niets gebeurd was.

“Het valt niet aan te raden om tegen 45 km/u een grote kip te raken,” twitterde Ericsson. “Ik ben volledig ingepakt maar klaar voor het raceweekend.”

“Geloof het of niet maar de kip bleef gewoon doorlopen. Geen idee wat ze die beesten te eten geven want het was een serieuze aanrijding.”


Geschreven door Jonny van den Elshout

Categorieën: Marcus EricssonSauber

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België