“F1-piloten die salaris inleveren? Dat zal niet voor morgen zijn”

02 april 2020 — Volgens voormalig F1-piloot Jenson Button moeten we ons geen illusies maken en zullen we het niet snel zien dat F1-piloten zoals bijvoorbeeld voetballers salaris inleveren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton) op

Het is een trend die we in veel sporten zien. In het voetbal bijvoorbeeld leveren heel wat trainers, medewerkers en voetballers loon in of worden ze op tijdelijke werkloosheid geplaatst. Maar wat met de F1-piloten?

Ook de F1-piloten zijn ‘tijdelijk werkloos’ maar zij worden ondertussen wel gewoon doorbetaald terwijl het F1-seizoen 2020 nog steeds niet begonnen is. Is het een optie om ook de F1-piloten salaris te laten inleveren?

Het was een idee dat voormalig F1-piloot Karun Chandok tegenover ‘Sky Sports F1’ lanceerde.

“Het is een discussie die aan de gang is,” aldus Chandok tijdens de Sky F1 Vodcast.

“Uiteindelijk moet je het bekijken vanuit het standpunt van de rijders. Indien ze niet de 22 races afwerken waarvoor ze contractueel vastgelegd werden dan kan je argumenteren dat ze minder betaald moeten worden.”

“Ik ben er zeker van dat de rijders en hun managers het zo niet zien maar ik denk dat je allemaal een teamspeler moet zijn.”

Voormalig F1-piloot Jenson Button denkt echter niet dat het snel zover zal komen.

“Het is tricky,” aldus de wereldkampioen van 2009. “Er zijn zes of zeven rijders die enorm veel geld verdienen, echt enorm veel.”

“De rest van de grid verdient veel minder en sommige rijders brengen zelf geld en sponsors mee en worden zo betaald. Er zijn er echter enkele die enorm veel geld verdienen.”

Button meent dan ook dat het effect van een salarisverlaging maar een beperkt effect zal hebben. Tegelijkertijd is het erg moeilijk om dit in de Formule 1 in te voeren omwille van de vele sponsorbelangen.

“De voorbije vier à vijf jaar werd het alleen maar meer. Het gaat over enorm veel geld. Het is echter moeilijk,” aldus Button.

“Je krijgt een bepaald contract en een bedrag aangeboden en om dat bedrag dan te verminderen voor het team ...”

“Het zou moeten gebeuren maar het is een compleet andere mindset voor de rijders ...”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België