“F1-piloten hebben veel respect voor Bernie Ecclestone”

19 oktober 2015 — Volgens voormalig F1-piloot Mark Webber geniet Bernie Ecclestone als F1-baas erg veel respect onder de rijders.


Bernie Ecclestone, bij momenten fel bekritiseerd, maar zonder hem zou de Formule 1 niet gestaan hebben waar ze vandaag staat.

“Hij staat reeds zo enorm lang aan het roer en heeft ongelooflijk veel voor de sport gedaan. De rijders respecteren hem daarvoor,” zei voormalig F1-piloot Mark Webber tijdens een interview met CNN.

Een opvolger vinden voor Bernie Ecclestone is ook volgens Webber niet eenvoudig.

“Hopelijk is het geen batterij van mensen maar iemand die het roer strak in de hand heeft en een visionair voor de sport is.”

Het belangrijkste punt van kritiek ten aanzien van Bernie Ecclestone blijft toch wel dat hij de digitale revolutie gemist heeft. Ecclestone is geen fan van sociale media zoals twitter en facebook, al lijkt de Formule 1 die sociale media toch eindelijk te omarmen. Nog opvallender is zelfs dat het jarenlang geduurd heeft alvorens de Formule 1 de domeinnaam Formula1.com overnam en omvormde van een privéwebsite naar een officiële website van de Formule 1.

“Er zijn echter veel andere dingen die hij bijzonder goed gedaan heeft. Hij houdt van zijn manier van werken, hij neemt beslissingen, daar waar promotoren zich afzijdig houden. Hij houdt zich ook vast aan de principes die hij reeds lang tijd hanteert. Zo is hij nu eenmaal,” besluit Webber.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België