F1-piloten krijgen op het circuit van Imola slechts één oefensessie!

04 augustus 2020 — De aankondiging dat Imola op de F1-kalender staat dateert al van een tijdje terug maar pas nu is het schema voor het bijzonder raceweekend bekendgemaakt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door BALOTTA IMOLESE (@balottaimolese) op

Bijzonder omdat het slechts een tweedaags raceweekend zal zijn in plaats van de gebruikelijke drie dagen. Het was dan ook vooral uitkijken hoe de exacte invulling van het ingekort raceweekend eruit zou zien.

De rijders zullen alvast met weinig voorbereiding aan de kwalificatie en de race moeten beginnen want in tegenstelling tot twee oefensessies van negentig minuten op vrijdag en een oefensessie van zestig minuten op zaterdag zullen de rijders slechts één oefensessie ter beschikking krijgen.

Door het sterk ingekort schema alsook het feit dat er slechts één oefensessie plaatsvindt wordt het voor de rijders cruciaal om iedere minuut op de baan te benutten. Tijdens andere raceweekends kunnen teams van vrijdag op zaterdagnacht nog heel wat simulaties en analyses doen. Dat zal nu niet het geval zijn en dat moet het spektakel tijdens de race ten goede komen.

Op zaterdag zal van 10u tot en met 11u30 de eerste en enige oefensessie verreden worden. De F1-piloten krijgen daardoor dus slechts negentig minuten om zichzelf en de wagen voor te bereiden op de kwalificatie die amper enkele uren later plaatsvindt.

De kwalificatie vindt om 14u plaats terwijl de race op zondag al om 13u10 plaatsvindt. Daarmee wijkt de GP van Emilia-Romagna zoals de F1-race op het circuit van Imola officieel heet af van de rest van de Europese races die bijna allemaal om 15u10 aangevat worden.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België