logo
 

F1 piloten met de bal aan de voet voor het goede doel.

24 augustus 2011 — In het stadion van KAS Eupen gevuld met voetbal en vooral F1 fanaten speelden de Nazionali Piloti woensdagavond een benefietwedstrijd tegen enkele Belgische bekendheden onder deskundig.

image

Na wat publiekwarmers van allerhande genre, mochten de echte sterren het veld betreden tegen dat de avond begon te vallen. Er waren acht duizend toeschouwers komen opdagen op deze 30ste verjaardag van de Nazionali Piloti.

Bij de Belgische ploeg zaten bekendheden zoals Bas Leinders, Sergio Conçeiçao en Luis Figo met trainer D’Onofrio die de taktiek moest bepalen. Bij de Nazionali Piloti speelden onder andere Liuzi, Petrov, Perez, Vettel en ook onze landgenoot D’Ambrosio.

Aanvankelijk begonnen de Belgische bekendheden sterk aan de wedstrijd en stond het op minder dan een kwartier al 2 – 0 voor. Maar een wedstrijd duurt langer dan een kwartier en niemand minder dan D’Ambrosio brengt de Nazionali Piloti op gang met het eerste doelpunt voor de F1 ploeg.

Sebastian Vettel scoorde de gelijkmaker en daarmee keerde dan ook het tij. De Nationali Piloti bleken fysiek sterker en behaalden daarmee het overwicht op de Belgische bekendheden. De Nazionali Piloti liepen uit tot 2 -5.

De wedstrijd eindige op een eindstand van 3 – 6. Een duidelijke overwinning van de Nazionali Piloti. Een amusant avondje met een uitstekende gelegenheid om de F1 sterren van dichtbij aan het werk te zien zonder helm.

image

Geschreven door Glenn Schreurs

Categorieën: F1journaal

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië