logo
 

F1-piloten mogen helmontwerp niet meer wijzigen tijdens het seizoen

18 februari 2015 — Er komt een verbod op het wisselen van helmontwerp tijdens een F1-seizoen, zo bericht Reuters.


Sebastian Vettel was er een meester in, bijna iedere race met een ander helmontwerp aan de start te verschijnen. Ook andere rijders durfden doorheen het seizoen al eens met een ander helmontwerp rijden en voor heel wat F1-fans was het moeilijk om de F1-piloten nog te herkennen.

Gisteren was er een vergadering van de F1 Strategy Group. Tijdens die vergadering werd onder andere gesproken over de toekomst van de Formule 1 en hoe de sport aantrekkelijker kan gemaakt worden.Drastische maatregelen zijn er voorlopig nog niet genomen. Over het verbieden van het gebruik van verschillende helmontwerpen werd alvast wel een akkoord bereikt.

De maatregel moet wel nog goedgekeurd worden door de World Motor Sport Council maar dat is maar een formaliteit.

“De FIA wil stabiliteit waardoor de fans de rijders kunnen herkennen,” zei een bron tegenover Reuters. “Het fenomeen waarbij rijders iedere zoveel races van helmontwerp veranderen draagt daar niet toe bij.”

Meteen nadat het nieuws over de ban uitlekte kwam er ook al stevige kritiek op de maatregel.

“Ik hoor dat F1-piloten een verbod krijgen om hun helmontwerp tijdens het seizoen te veranderen. Ik ben een fan van stabiliteit maar moet dit nu echt? Wat is het volgende, Regels over hun kapsel?,” twitterde voormalig F1-piloot Alexander Wurz.

Twintig verschillende helmontwerpen voor Sebastian Vettel tijdens een F1-seizoen? We zullen het in 2015 alvast niet zien. Voor de statistici onder ons: Sebastian Vettel heeft tot nu toe reeds 95 (!) verschillende helmontwerpen gehad.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België