F1-piloten steunen 17-jarige racepiloot die beide benen verliest

20 april 2017 — Het voorbije weekend sloeg het noodlot ongenadig toe voor de 17-jarige Billy Monger die uitkomt in de Britse Formule 4. Tijdens de race op Donington Park knalde hij achterop een auto die stilgevallen leek en geraakte daarbij gewond aan de benen.


Woensdag kwam het nieuws naar buiten dat Mongers beide onderbenen moesten geamputeerd worden. Zijn teambaas Steven Hunter startte woensdagavond, samen met de leider in het BTCC Tom Ingram, een webpagina om geld in te zamelen voor de onfortuinlijke rijder.

Hunter en Ingram hadden het doel om £260 000 in te zamelen, want dat bedrag is nodig voor de revalidatie van Monger en allerlei andere medische zorgen die hij op korte en lange termijn zal nodig hebben. Donderdagmiddag stond de teller al op £490 000 met onder de schenkers onder andere voormalig wereldkampioen Jenson Button met £15 000 en Max Verstappen voor hetzelfde bedrag.

Hunter wil Button en alle anderen dan ook bedanken voor hun giften en om de pagina te delen op de sociale media.

“Jenson belde ons direct”, zei Hunter. “Ik kan hem enkel bedanken voor zijn steun en zijn donatie en de vele anderen die de pagina hebben gedeeld, zoals Felipe Massa, Lewis Hamilton en Chip Ganassi.”

Geschreven door Tom Schots

Hou het veilig: Shop online en steun F1journaal.be!!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België