F1-piloten stijgen sterk op Forbes-lijst

11 juni 2015 — De jaarlijkse Forbes-lijsten zijn opnieuw gepubliceerd. Wat de F1-piloten betreft wordt dan vooral gekeken naar de Forbes-lijst van best betaalde atleten en daarop stijgen ze erg mooi.


In de lijst van de honderd best betaalde atleten ter wereld vinden we vier F1-piloten terug: Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen. Opmerkelijk genoeg staat Nico Rosberg niet in de top honderd.

Op de eerste plaats in de Forbes-lijst van best betaalde atleten staat bokser Floyd Mayweather. Mayweather won de veelbesproken kamp tegen Manny Pacquiao, die tweede staat in de lijst. Opvallend is vooral dat Floyd Mayweather het afgelopen jaar maar liefst 300 miljoen dollar zou verdiend hebben. Daarmee verbreekt Mayweather met sprekend gemak het oude record van Tiger Woods uit 2008 (115 miljoen dollar).

De F1-piloot die volgens Forbes het meest verdiend is Lewis Hamilton. Met zijn 39 miljoen dollar vinden we de Brit terug op de vijftiende plaats, waarmee hij vier plaatsen wint tegenover vorig jaar. Van de 39 miljoen dollar zou 36 miljoen salaris zijn en 3 miljoen uit zogenaamde sponsordeals komen.

De tweede F1-piloot in de lijst vinden we twee plaatsen lager terug. Fernando Alonso mag dan wel sportief momenteel geen succes boeken in de Formule 1, financieel is de Spanjaard er dankzij zijn overstap van Ferrari naar McLaren-Honda wel op vooruit gegaan. Alonso zou zo’n 35,5 miljoen dollar verdienen en ging net als Hamilton vier plaatsen vooruit op de lijst. We vinden hem terug op de zeventiende plaats.

De grootste sprong vooruit van alle F1-piloten maakte echter Sebastian Vettel. De Duitser verliet Red Bull en ging naar Ferrari. Dat bleek niet alleen op sportief vlak een succes maar ook op financieel vlak. Vettel gaat immers maar lieftst zestig plaatsen vooruit op de Forbes-lijst en staat nu met zijn 33 miljoen dollar op de eenentwintigste plaats.

Tot slot hebben we met Ferrari-piloot Kimi Raikkonen ook nog een nieuwkomer in de lijst. De Fin viel vorig jaar nergens in de lijst te bespeuren maar staat nu met zijn 27 miljoen dollar op de tweeëndertigste plaats.

Klik hier voor de volledige lijst.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België