logo
 

F1-piloten willen chicane op Paul Ricard verwijderd zien

23 juni 2018 — Verschillende F1-piloten hebben na de oefensessies op vrijdag te kennen gegeven dat ze liever geen chicane op het lange rechte stuk van het circuit van Paul Ricard zien.


Op het langste rechte stuk van het circuit van Paul Ricard is een chicane die de F1-piloten moeten nemen. Er zou echter ook over het rechte stuk kunnen gereden worden zonder dat de chicane genomen dient te worden, iets dat heel wat F1-piloten liever zouden hebben.

Het onderwerp kwam tijdens de rijdersbriefing op vrijdag ter sprake. Volgens de rijders zou het lange rechte stuk zonder chicane voor meer inhaalmogelijkheden kunnen zorgen omdat er dan langer van een slipstream kan geprofiteerd worden.

“We hebben aan Charlie Whiting gevraagd of het kan, dit om het inhalen te verbeteren, net als het spektakel. Het maakt het allemaal interessanter,” aldus Sergio Perez.

Dit raceweekend zal er echter niets veranderd worden. Het circuit met daarop de chicane voorzien werd immers gehomologeerd voor de Formule 1. Ten vroegste tegen de editie van volgend jaar zien we een langer recht stuk zonder chicane tijdens de GP van Frankrijk.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van Frankrijk

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië