logo
 

“F1-piloten zijn door de spiegels ‘blind’ aan het racen”

05 november 2018 — Volgens Kevin Magnussen zijn incidenten zoals tussen Charles Leclerc en hemzelf in Suzuka niet te vermijden met de huidige wagens. De Deen meent immers dat er met de huidige spiegels vaak 'blind' wordt gereden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team) op

Tijdens de GP van Suzuka reed Charles Leclerc Kevin Magnussen achteraan aan toen die plots opzij ging toen Leclerc hem probeerde in te halen. De reactie van Magnussen kwam erg laat maar de stewards bestraften Magnussen niet, iets waarover nadien ook nog veel te doen was.

Racedirecteur Charlie Whiting zei nadien immers dat een straf wel gepast was. Toch meent Magnussen dat hij zeker niet opzettelijk zo laat opzij ging. Het probleem zit hem in de spiegels waarmee momenteel gereden wordt.

“Het probleem is dat je de rijder achter jou niet ziet tot hij zijn beweging naar links of rechts maakt,” aldus Kevin Magnussen. “Dan zie je hem pas. Het is een probleem dat we allemaal samen moeten oplossen.”

Ook de FIA beseft dat het volgend jaar anders moet en het technisch reglement wordt dan ook wat de positie van de spiegels betreft gewijzigd. Daarnaast zal ook de hoogte van de achtervleugel aangepast worden om het zicht van de rijders te verbeteren.

“De achtervleugel zal hoger zijn en dan zou het beter moeten zijn,” aldus Magnussen. “Met de huidige achtervleugel zie je de rijder achter je niet. Van zodra hij beweegt zie je hem en kan je niets anders doen dan reageren wanneer je hem ziet.”

“De huidige wagens zijn op dat vlak zeer slecht. Je kan de wagen achter je alleen onder een bepaalde hoek zien, bijvoorbeeld wanneer hij schuin achter je rijdt in een bocht. Recht achter je ben je letterlijk blind aan het rijden,” besloot Magnussen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Kevin MagnussenHaas

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië