logo
 

“F1-piloten zijn egocentrische klootzakken”

14 april 2015 — Volgens Niki Lauda kan Nico Rosberg even smerig zijn als Lewis Hamilton. Meer zelfs, volgens Lauda zijn F1-piloten 'egocentrische klootzakken'.


Er was na de GP van China veel te doen over de discussie tussen Hamilton en Rosberg waarbij die laatste Hamilton er van beschuldigde van opzettelijk traag rijden zodat de Duister in de problemen zou komen. Sebastian Vettel reed immers vlak achter Nico Rosberg, waardoor Rosberg geen keuze had. Ofwel sneller en dus dichter achter Hamilton rijden en zijn banden kapot rijden, ofwel de strategie counteren van Vettel en zo helemaal geen kans meer maken op de overwinning.

Volgens Niki Lauda toonde Hamilton simpelweg die zelfingenomen instelling die nodig is om wereldkampioen te worden.

“We waren eerste en tweede en het boeit me niet dat er onenigheid was, zo lang Vettel maar derde is,” aldus Lauda. “Een ding was echter duidelijk voor mij. Lewis had de polepositie en controleerde de race van het begin tot het einde, waardoor er ook geen ruzie moet zijn.”

“Die jongens ... Ik noem hen egocentrische klootzakken, het is de enige manier om het kampioenschap te winnen. Het is altijd al zo geweest. Er bestaat geen vriendschap daarbuiten. Wanneer je aan het racen bent dan moet je vechten, zo simpel is het.”

Volgens Niki Lauda zal Rosberg echter terugvechten, ook al is hij nu enkele keren verslagen door zijn teamgenoot.

“Wanneer je verslagen wordt door je teamgenoot dan doet dat pijn. Toen ik werd verslagen door Prost dan was ook ik niet blij,” aldus Lauda. “Langs de andere kant is Nico iemand die snel terug opstaat. Gelukkig is er maar een week tussen China en Bahrein. Daardoor zal heel die discussie vlug gaan liggen en kunnen we vrijdag opnieuw achter het stuur kruipen.”

“Uiteraard is Lewis iemand die van zich afbijt maar Nico kan even smerig uit de hoek komen wanneer hij daar de kans toe krijgt. Maak je geen zorgen,” besluit Lauda.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België