F1-race Baku niet bedreigd door devaluatie van munt Azerbeidzjan

22 januari 2016 — Het stormt op de financiële markten. De Manat, de nationale munteenheid in Azerbeidzjan is, net als heel wat andere munten waaronder de Russische roebel, serieus gedevalueerd. Toch bedreigt die devaluatie de organisatie van de eerste F1-race in Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan niet.


De organisatoren van een F1-race maken heel wat kosten. Wanneer je in Euro of Amerikaanse dollar je budget opmaakt is dat vaak geen enkel probleem. De Euro en Amerikaanse dollar worden als stabielere en veiligere munten beschouwd, maar dat geldt niet voor de Manat, de nationale munteenheid in Azerbeidzjan.

De Manat is de voorbije periode serieus gedevalueerd, waardoor de kosten voor de organisatie van de eerste F1-race in Azerbeidzjan serieus de hoogte ingejaagd konden worden. Gelukkig hebben de organisatoren hun budget opgemaakt in Amerikaanse dollar, waardoor ze slechts in mindere mate getroffen worden door de devaluatie van de Manat.

“De devaluatie van de Manat zal geen invloed hebben op de organisatie van de allereerste Formule 1-race in Azerbeidzjan”, aldus Gulnaz Guliyeva, hoofd communicatie van het Baku City Circuit, tegenover GPUpdate. “Het budget was aanvankelijk al opgesteld in dollars, dus daar verandert niets aan.”

“Baku City Circuit deelt de zorgen van iedereen over de devaluatie van onze nationale munteenheid”, voegde ze er nog aan toe.

Begin januari 2015 was 1 euro ongeveer 1 Manat waard. Momenteel krijg je voor 1 euro ruim 1,7 Manat.
image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België