logo
 

F1-race in Austin geschrapt van F1-kalender 2012?

16 november 2011 — De GP van de Verenigde Staten die normaal gesproken in 2012 moet doorgaan in Austin, Texas, dreigt van de F1-kalender te verdwijnen.

De bouw van het circuit is met onmiddellijke ingang gestaakt. Normaal gesproken moest er in november 2012 een F1-race doorgaan maar dat is nu plots erg twijfelachtig geworden. De organisatoren hebben de bouw stopgezet omdat er nog steeds geen contract met Bernie Ecclestone zou zijn.

Bernie Ecclestone liet in India reeds weten dat er problemen waren en ondertussen liet hij ook reeds weten dat zijn oorspronkelijk contract met Full Throttle Productions recent ontbonden werd. Ecclestone liet meteen ook weten dat hij onderhandelingen opgestart had met Circuit of The Americas, de ontwikkelaars van het circuit. Deze laatste partij stopt voorlopig de verdere bouw van het circuit en claimt dat de onderhandelingen over het contract niet lopen zoals oorspronkelijk afgesproken.

Ecclestone dreigt er nu mee om de race die op het circuit in Austin moest doorgaan van de F1-kalender 2012 te halen.

“We hadden een overeenkomst met Full Throttle Productions,” tracht Ecclestone de situatie te verduidelijken. “Alles was in orde en ondertekend maar datums en schuldbekentenissen werden steeds vooruit geschoven. Er gebeurde gewoonweg niets.”

“Vervolgens kwamen de mensen van Circuit of The Americas en zeiden ze dat zij het wensten te regelen maar dat ze problemen hadden met Tavo Helmund (de persoon achter Full Throttle Productions). Ze zeiden dat ze het circuit hadden en dat ze een overeenkomst met hem wensten te bereiken.”

Aangezien het contract tussen Ecclestone en Tavo Helmund werd ontbonden stond niets nog de mensen achter Circuit of The Americas in de weg om een overeenkomst met Bernie Ecclestone te sluiten. Toch duiken er nu dus nieuwe problemen op.

“We zoeken veiligheid voor het geld dat ze ons normaal gaan betalen. Meestal gebeurt dat door een zogenaamde ‘letter of credit’ via een bank. Indien men niet voldoende geld heeft is het moeilijk om hieraan te geraken. Indien we geen ‘letter of credit’ krijgen dan geven we geen contract,” besluit Ecclestone.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België