“F1-race in Barcelona staat niet ter discussie”

30 januari 2012 — Salvador Servia, de grote baas achter de organisatie van de GP van Spanje, laat verstaan dat de F1-race in Barcelona niet ter discussie staat.

De voorbije weken was er heel wat speculatie over de GP van Spanje. Meer zelfs, zowel Valencia, waar de GP van Europa plaatsvindt, alsook Barcelona, waar de GP van Spanje plaatsvindt, staan ter discussie.

Spanje wordt erg hard getroffen door de economische crisis en dat heeft uiteraard ook zijn gevolgen voor de organisatoren van beide F1-races. Uiteraard moeten beide organisatoren hun financieel plaatje rondkrijgen. Daarvoor zijn ze afhankelijk van de bedrijven maar ook van de overheden. Ook de toeschouwers haken voor een deel af omdat een F1-ticket uiteraard ook heel wat kost.

De organisatoren van de F1-race in Barcelona en de F1-race in Valencia moeten dus actie ondernemen. Er waren geruchten dat men de F1-deal wenst te heronderhandelen, anderzijds zou het afwisselend organiseren van de GP van Spanje eveneens een mogelijkheid zijn. Het Circuit de Catalunya heeft echter een overeenkomst tot 2016 en het is ook de bedoeling om die overeenkomst uit te doen.

“De realiteit is dat we een contract hebben tot 2016 en we zijn volop de race van 2012 aan het voorbereiden,” zei Salvador Servia tijdens een interview met Autosport. “Het is onze bedoeling om zelfs door te doen tot 2020”.

“We ontvangen de formule 1 reeds twintig jaar en we willen ze nog eens twintig jaar verwelkomen. Voor de rest heb ik nog niets gehoord. Er zijn allerlei berichten over vergaderingen maar officieel heb ik nog niets vernomen. Als we niets officieel zeggen dan is dat omdat er niets aan de hand is,” besluit Salvador Servia.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België