logo
 

F1-race in Las Vegas opnieuw een stap dichterbij

14 juni 2016 — Het ziet er naar uit dat we dan toch een F1-race in Las Vegas zullen krijgen.


In Amerika hebben we al enkele jaren een F1-race in Austin, Texas, maar er wordt ook al geruime tijd gewerkt aan de organisatie van een bijkomende Amerikaanse F1-race.  Aanvankelijk werd daarbij gedacht aan een F1-race in New Jersey met op de achtergrond de skyline van New York. Dat project lijkt echter maar niet van de grond te komen waardoor nu al enige tijd aan Las Vegas wordt gedacht.

Bernie Ecclestone zou maar al te graag de Strip, een boulevard met bekende casino’s en hotels, deel zien uitmaken van de F1-kalender. Vorige maand liet de F1-baas echter verstaan dat de plannen voor een F1-race in Las Vegas erg stroef verliepen.

Er lijkt ondertussen echter progressie te zijn geboekt. Zo is er een Chinees concern dat wil investeren in het project.

“Ze zitten in de media, sport, technologie en entertainment, ze zijn dus een erg groot concern,” aldus Farid Shidfar, de baas van P2M Motorsports. “Ze kwamen vorig jaar plots naar ons omdat ze enkele plannen hebben in de staat Nevada.”

Ook de plannen voor het circuit in Las Vegas zouden ondertussen gefinaliseerd zijn.

“We hebben succesvol een circuit ontworpen dat deels over de Strip van Las Vegas loopt en geen invloed heeft op andere resorts,” aldus Peter Wahl, vennoot van circuitontwerper Tilke.“Het circuit heeft zijn eigen karakter en zal de rijders enkele uitdagingen tegen hoge snelheid bieden alsook enkele scherpe bochten.”

“Het circuit is bovendien ontworpen om enorm veel toeschouwers te ontvangen. Ik kan niet wachten om de eerste keer een F1-bolide erop te zien. Las Vegas zal één van de hoogtepunten van de F1-kalender worden,” besluit Wahl.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België